Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić susreo se danas sa kandidatima DF-a u Bosanskoj Krupi i Bužimu te podržao njihove kandidature na predstojećim izborima.

Komšić je izrazio uvjerenje da kandidati Demokratske fronte mogu i doprinijeti i biti nosioci pozitivnih političkih, privrednih i drugih društvenih aktivnosti u Krajini.

Razgovarajući sa građanima Krupe i Bužima Komšić je istakao da građani ovih gradova imaju čime da se ponose s obzirom na sve učinjeno za državu Bosnu i Hercegovinu.

– Krajišnici su kada je najpotrebnije bilo pokazali najveću moguću privrženost državi, i u tome su kao malo ko drugi ostali istrajni. Ako Krajina nije dopustila da bude otrgnuta od Bosne i Hercegovine, danas se ne smije dopustiti da prevlada politika onih koji pate od kompleksa i ne vide dalje od Sarajeva i političkih intriga u Sarajevu. Možemo zaboraviti svaku politiku ali ne smijemo da se dijelimo. 505 viteška je slavna ne samo po svom imenu. Mi smo u Sarajevu sa divljenjenjem u nju gledali – rekao je Komšić.

Dodao je da DF nije stranka koja je sama sebi svrha jer joj je država na prvom mjestu, te da državu treba čuvati pod svaku cijenu.

Komšić se u Bužimu sastao sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca, Udruženjem dobitnika najvećih ratnih priznanja Općine Bužim, Općinskom organizacijom RVI, Koordinacijom udruženja demobilisanih boraca Općine Bužim, te veteranima 505. Viteške bužimske brigade, gdje je razgovarao o položaju pripadnika boračke populacije i očuvanju tekovina Odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Izvor: Faktor.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.