Kada je muški ponos, ili muški polni organ u pitanju, te njegova veličina, postoje mnoge teorije na tu temu, zavisno ko govori i o čemu se u stvari radi. Jasno je da ne postoje dva ista muška ponosa, ali je pravo pitanje koliko zaista različitih tipova penisa uopšte ima.

U daljnjem tekstu ćemo vam reći neke podatke koje su iznijeli poznati seksolozi u časopisu Women’s Health.

Zna se da kod muškaraca veličina penisa varira, a li dosta manje nego li to bilo ko pretpostavlja, i nema to nikakve veza sa visinom, ili veličinom stopala, kako to znaju neke narodne mudrosti da predstave

Pa tako čak 20% muškaraca spada u onu grupu čija je veličina polnog organa od 14 do 17 centimetara, mada svaki muškarac voli malo i da doda, ali istina se uvijek vidi na kraju.

Dužina veličine muškog polnog organa varira i u opuštenom ne-erektivnom stanju, i može da bude između 5 do 15 centimetara, mada na tu veličinu utiču i vanjski uslovi, pa tako svi muškarci znaju da je na hladnijem vremenu i penis manji. Kada dođe do erekcije penis se u principu poveća za nekih 5 centimetara, ali i to nije pravilo, pa neki penisi koji su manji u opuštenom stanju znaju da narastu i duplo od prirodne veličine, kada nije u erekciji.

Kada su dimenzije u pitanju, i muškarci i žene tvrde da im nisu važne, ali itekako se zna da su i jednima i drugima, mada ženama manje, te dimenzije važne.

Inače na erekciju mogu da utiču mnoge stvari, kao što je višak kilograma, konzumacija duhana i alkohola, ali i ako masturbirate prije seksa u želi da vam polni odnos bude duži.