Ni u najgorem scenariju Narod i pravda ne bi koalirala sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom, naveo je Konaković

U pojedinim medijima pojavila se informacija da će vlast u općini Velika Kladuša formirati Laburisti osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, Demokratska narodna zajednica – Krajiška stranka, bivša Abdićeva partija te Narod i pravda Elmedina Konakovića.

Izjava Jesenković
Naime, vijećnik Naše stranke u OV Velika Kladuša Amir Purić objavio je video na kojem je Abdićeva kćerka Elvira Jesenković izjavila da je odluka Laburista da zajedno djeluju sa “DNZ-om Krajiška stranka i vijećnicima Naroda i pravde”.

– Dvostruko, možda i trostruko političko samoubojstvo u najavi. Hajde, LS i DNZ razumijem, dugoročno nemaju prostora za proširenje glasačke baze izvan tog sve užeg i užeg kruga ljudi kojima su tragična zbivanja na području Velike Kladuše bitan dio identiteta. Sada će se čorvati unutar koalicije za glasače čiji broj neće rasti. Međutim, stranku kao što je Narod i Pravda, koja je osvojila značajan komad vlasti u FBiH, ovakvo nešto može veoma kompromitirati. Baš me zanima šta će reći Elmedin Dino Konaković.

Ako je imao neki alibi za odluku da ne podrži jedinog kandidata za načelnika koji je imao realne šanse protiv Abdića, sada će izgovor malo teže pronaći. Možda jedino izvinjenje, u smislu “obmanuli su me, vjerovao sam pogrešnim ljudima” – naveo je Purić na Facebooku.

Pitanje za psihijatra
Međutim, sve ove navode ubrzo je demantirao Konaković na svom Facebooku profilu.

– Ni u najgorem scenariju Narod i pravda ne bi koalirala sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom. Njegov smo ulazak u Vladu USK već zaustavljali. Da li bi pojedinac radi ličnog interesa potrčao u zagrljaj čovjeku koji je ubijao članove njegove porodice?

Ne znam. Ako bi, to je pitanje za psihijatra, društvo u cjelini. Istina, već smo to viđali. Spinovi su jeftini i potpuno nerealni – naveo je Konaković.

Izvor: N1

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.