Dodik neće u NATO, jasno je i da ga je nemoguće natjerati, ali nije jasno zašto opet ovako, bez pogovora, bez barem dignutog glasa, bez kičme i hrabrosti, predstavnici Bošnjaka pristaju da se vraćamo dalje od samog početka

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, reagirao je na svom Facebbok profilu na promjenu naziva Komisije za integracije u NATO u Komisiju za saradnju sa NATO-om.

– Ova je žena još jednom iskrena. Bez grča na licu nas obavještava da Komisija za integraciju u NATO postaje Komisija za saradnju sa NATO-om. Onako kako nam je najavio Dodik i onako kako radi Srbija. Godine rada, truda i borbe na političkoj sceni kako bi realizovali ključni cilj, integraciju u NATO, bacili smo u vodu u ovom mandatu i prebacili se na kolosijek saradnje, naveo je Konaković.

Nadalje dodaje kako je jasno da “Dodik neće u NATO, jasno je i da ga je nemoguće natjerati da mijenja mišljenje u ovom trenutku, ali nije jasno zašto opet ovako, bez pogovora, bez barem dignutog glasa, bez kičme i hrabrosti, predstavnici Bošnjaka pristaju da se vraćamo dalje od samog početka.

U kojem su paketu kojeg dogovora na to pristali”, pita Konaković i zaključuje: “Tužno je”.

Izvor: Oslobođenje