Pošto je spiskao više od pola miliona KM, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković zatražio je još novca iz budžeta. Tačnije, kako saznaje „Avaz“, dodatnih 60.000 KM. 

Nalog je potpisao Amel Kovačević, ministar finansija Kantona Sarajevo i član Konakovićeve stranke – Narod i pravda.

Šakom i kapom

Konaković je i ranije prozivan (osnovano i s crno na bijelo dokazima) da je takozvanu poziciju tekućih rezervi neosnovano povećao. Raniji predsjedavajući Skupštine imali su na raspolaganju po 30.000 KM, dok je Konaković potrošio čak 581.000 KM!

Očigledno to nije bilo dovoljno. Naime, Konakovićev ministar jučer je potpisao Prijedlog zaključka kojim se traži preraspodjela sredstava u Budžetu sa razdjela 14. Ministarstva saobraćaja KS na Kabinet svog stranačkog šefa Konakovića.

Novim zahtjevom koji je potpisao ministar Kovačević, dakle Konaković ima na raspolaganju dodatnih 60.000 čime će dostići ukupnu cifru od 641.000 KM. Novac može šakom i kapom dijeliti kome želi.

Pogurali šefa

To je predsjednik Naroda i pravde i radio. Novac je dijelio raznim udruženjima, pa i VKBI kako bi podržao Muamera Zukorlića, sandžakog muftiju, pojedincima pa i kompanijama u privatnom vlasništvu.

Prvobitno je, podsjetimo, Prijedlogom budžeta Konakoviću 150.000 KM. Međutim, to mu je bilo malo, pa je su ministri koji dolaze in NiP-a iz svojih budžeta pogurali šefa.


Ruši rekorde 

Kako je „Avaz“ već pisao, usporedbe radi, članovi Predsjedništva BiH, kao najvišeg organa u državi, zajedno na raspolaganju imaju 360.000 KM. Predsjedavajući Vijeća ministara – tek 60.000 KM, a predsjedavajući ostalih kantonalnih skupština imaju 30.000 KM ili manje.

Time je Konaković srušio sve rekorde.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.