Poznati banjalučki ugostitelj bio je primoran otpustiti skoro sve zaposlene konobare zbog sumnje da su mu na prevaru ukrali više od od 50.000 eura (100.000 maraka).

Kako prenosi Srpskainfo, riječ je o poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana. 

Da se krađa desila, potvrdio je i vlasnik restorana, ali slučaj, kako navode, nije prijavljen policiji. 

Konobari u više lokala istog gazde saznali su kako mogu „provaliti“ u sistem u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi s ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

– Vlasnik sumnja da su oni na taj način duže vremena uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primijetiti. Pošto su konobari našli način da manipuliraju računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti – pojasnio je izvor.

Sumnja se da su krađe trajale mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primijetili da nedostaju veće količine novca. 

– Konobari su svakodnevno krali pazar od vlasnika i mijenjali stvarno stanje u programu. Kada je vlasnik ovih ugostiteljskih objekata shvatio da ga radnici mjesecima potkradaju, otpustio je sve zaposlene na koje je sumnjao – pojašnjava izvor blizak vlasniku restorana. 

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju u vezi s ovim slučajem, ali na kraju nije podnio zvaničnu prijavu protiv bivših radnika. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Konobari ojadili gazdu za više od 50.000 eura: Sve ih otpustio / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.