Članovi Nezavisnog odbora danas su posjetili Detašman Federalne uprave policije (FUP) u Bihaću, s ciljem njihovog upoznavanja s radom, planovima i rezultatima ove organizacione jedinice.

U okviru posjete Bihaću održana je i redovna sjednica Nezavisnog odbora na kojoj je rad Detašmana u pogledu materijalno-tehničke opremljenosti, popunjenosti kadrovima, problematike s kojom se svakodnevno susreću istražitelji u svom radu sa akcentom na rezultate okončanih istraga, posebno u segmentu koruptivnih krivičnih djela predstavio zamjenik direktora FUP-a, Ensad Korman i načelnik Detašmana Ibrahim Dizdarić.

Kako je rečeno, jedna od tema sjednice bila je i migrantska kriza koja svakodnevno poprima sve ozbiljniji karakter posebno kada je u pitanju Unsko-sanski kanton, koji je područje djelovanja Detašmana Bihać

Korman se, naglašeno je, obratio članovima odbora da u okviru svojih mogućnosti pruže punu podršku u radu ovoj jedinici FUP-a.

U konačnici članovi Nezavisnog odbora su iskazali punu spremnost da u okviru svojih nadležnosti pruže podršku u radu kako Detašmana Bihać tako i ostalim organizacionim jedinicama FUP-a.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.