Interesantna priča stiže iz njemačke 11. lige. Ripdorf i Holdenšted imali su zakazanu utakmicu, a prije toga pojavila se informacija da su članovi Holdenšteda bili u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus.

U Ripdorfu su učinili sve kako bi zaštitili svoje igrače. Tražili su prvo odlaganje meča što im nije dozvoljeno. Zatim su razmišljali da ne izađu na teren, ali u tom slučaju bi se suočili s kaznom od 200 eura.

Izabrali su opciju koju su smatrali jedinom mogućom. Vodeći se pravilima igre na teren su izašli sa sedam igrača što je najmanji broj potreban da bi meč bio odigran. I to su bile rezerve jer su u klubu željeli da od rizika sačuvaju standardne prvotimce.

Jedan igrač Ripdorfa izašao je na centar i ubacio loptu u igru, a zatim su se svi njegovi saigrači sklonili ka aut linijama. Sve vrijeme su se kretali po terenu ne ulazeći u kontakte i strogo poštujući pravilo o držanju najmanje dva metra distance u odnosu na protivničke igrače.

A oni ih nisu poštedili i pobijedili su sa 37:0.

Iz Ripdorfa kažu da ih rivali možda ne razumiju, ali da oni jednostavno ne žele rizikovati bilo šta jer u momentu odigravanja meča nije prošlo 14 dana od kada su igrači Holdenšteda bili u kontaktu sa zaraženom osobom. U Holdenštedu, s druge strane, vjeruju da nije postojao nijedan razlog da ovaj meč ne bude odigran.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.