Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini misli da je odgoda Europskog prvenstva čak i prednost za Italiju.

‘Azzurri’ su osvojili svih deset kvalifikacijskih utakmica, a u skupini na Euru nalaze se s Turskom, Walesom i Švicarskom.

Euro se trebao igrati u lipnju, no odgođen je zbog pandemija korona virusa, a Mancini je prokomentirao situaciju za Rai 1:

– Razočaravajuće je što ne igramo Europsko prvenstvo, no u isto vrijeme mislim da bi to mogla biti i naša mala prednost jer smo mlada momčad i godina iskustva bi nam mogla biti korisna – započeo je pa otkrio kako smatra Italiju kandidatom za trofej:

– Mislim da ćemo biti među državama koje su sposobne osvojiti to. Ne volim postavljati pravila svojim igračima, nije u redu ograničavati njihove osobnosti.

Mancini se nada kako će pandemija korona virusa naučiti čovječanstvo nekim lekcijama:

– Ovo nas je naučilo puno toga. Možete biti najmoćniji, najbogatiji, najzgodniji, ali kad dođe nevidljivi neprijatelj poput bolesti, on vas sruši. Nadam se da će ljudi postati pristojniji i da se možemo vratiti uživanju. Moramo pamtiti rad zdravstvenih djelatnika i kad ovo završi, lako je hvaliti ih samo sada.

 

Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić – Korona virus, Roberto Mancini: ‘Odgoda Eura zbog korone? To je prednost za nas Talijane…’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.