Želeći izbjeći kretanje po vani, ali i sačuvati društveni kontakt minhenski Bayern Munich je od srijede uveo “cyber-trening”, na kojem igrači online sudjeluju zajedno na treningu koji se vodi iz centra kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Moramo napraviti sve što možemo da pozitivno reagiramo na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa – izjava je trenera Hansija Flicka koja je u četvrtak objavljena na službenim klupskim stranicama.

– Jučer smo u 11,00 sati organizirali naš prvi ‘cyber-trening’. Svi su motivirani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije.

Bavarska još nije proglasila obaveznu karantenu, ali je Bayern samostalno odlučio da igrači ne trebaju dolaziti kako bi što bolje poštivali upute zdravstvenih tijela.

– Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihove podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore – pojasnio je profesor Holger Broich koji je odgovoran za fizičku spremu igrača Bayerna.

Foto: ANDREAS GEBERT

Održavanje kontakta među igračima je jednako važno kao fizička pripremljenost. 

– Bit će važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu – kazao je Flick koji vodi treninge kojeg igrači prate zajedno na svojim tabletima.

– Naša trenerska ekipa je organizirala treninge koji mogu trajati od 90 do 75 minuta, ovisno o vježbama – dodao je trener njemačkog prvaka. 

Foto: WOLFGANG RATTAY

– Jučer smo inzistirali na vježbama stabilnosti. Na kraju treninga napravili smo intenzivnu seansu na biciklima u zatvorenom. Zapravo ćemo izmjenjivati vježbe izdržljivosti i vježbe visokog intenziteta kao i vježbe snage –  pojasnio je Flick. 

– Igrači nisu na terenu, nego na ekranu – kazao je Broich.

– Zahtijevamo od njih jednaku preciznost i disciplinu. I jučer je nakon treninga video veza trajala dugo, igrači su razgovarali. Zato je trening preko videa važan trenutak u kolektivnom životu u ovom razdoblju. (eg)

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Foto: Reuters

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Koronavirus: Bayern radi zajedničke online treninge dok traje epidemija / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.