PANDEMIJA koronavirusa znatno će utjecati na financijske slike mnogih europskih klubova. Jedan od takvih je belgijski Anderlecht, koji trpi strašne novčane gubitke i to bi ga moglo dovesti do bankrota.

Klub je odlučio smanjiti plaće i troškove gdje god je moguće, a najcrnji scenarij nije mogao isključiti ni gazda Karel van Eetvelt.

“Koronavirus na naše živote ima utjecaj bez presedana. Anderlecht ne može pobjeći od posljedica pandemije. Naš klub je dužan zbog velike neizvjesnosti oko prihoda, dok vladine mjere ograničavaju normalno poslovanje, ograničiti troškove koliko god je moguće. To podrazumijeva i fleksibilnost svih zaposlenika. Klub je odlučio solidarno podijeliti žrtvu na sve. Svi će učiniti svoje. Anderlecht je klub koji je tijekom povijesti nailazio na mnoge probleme i sve ih je riješio. Pobijedit ćemo i sada”, stoji u obraćanju kluba.

Navodno Belgijci duguju 100 milijuna eura, a zbog trenutačne situacije dug bi mogao dodatno porasti.

Anderlecht je najtrofejniji belgijski klub, osvojio je  34 naslova prvaka, a za njega igra i hrvatski ofenzivac Marko Pjaca, koji je koncem siječnja stigao na posudbu iz Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da situacija bude gora, ne ide im baš ni u prvenstvu… Riječ je o klubu koji je u svojoj povijesti bio važan i na europskoj mapi – UEFA kup osvojio je 1983., Kup pobjednika kupova 1976. i 1978., a UEFA-in Superkup 1976. i 1978. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Koronavirus doveo velikana pred bankrot: “Ne možemo pobjeći od tih posljedica” / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.