Ova će srijeda biti posebna za njemačkog niželigaša Lokomotiva Leipzig. Naime, ovaj je klub u prodaju pustio preko 100.000 ulaznica, iako nogometa u Njemačkoj, kao i u većini svijeta trenutno nema. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

‘NORVEŠKO ČUDO OD DJETETA’

Stalo je sve osim tržišta: Real sprema ponudu za Haalanda!

Razlog je, naravno, borba protiv korone. Ovaj se klub kao i mnogi bori s financijskom krizom prouzrokovanom pandemijom korona virusa, a ulaznice po cijeni od jednog eura pustili su u prodaju 19. ožujka. Do srijede im je u planu doći do 120.000 prodanih ulaznica, što bi bilo ravno broju navijača koji su bili na stadionu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa pobjednika kupova 1987. protiv Bordeauxa.

Foto: Facebook

Ovaj klub je osvojio prvo njemačko prvenstvo 1903. godine, kao tadašnji VfB Leipzig. Sada u nižim rangovima vodi rezultatske borbe, a osim njih, ova financijska im prijeti čak i bankrotom. 

ODLAZI S BJELICOM?

Dilaver je Bjeličina desna ruka, a na njemu se može i zaraditi…

LIGE PETICE

Talijani će igrati skoro do zime, a Englezi kreću u lipnju s ligom

Klub koji je igrao protiv Ajaxa finale Kupa pobjednika kupova nije otkrio što priprema za 8. travnja, ali otkrili su barem nešto:

– Sa stadiona će se prenositi uživo, upalit će se svjetla i naši radio komentatori će komentirati utakmicu. Ne mogu vam reći više od toga. Novac će se koristiti za očuvanje kluba na životu – rekao je glasnogovornik kluba za BBC.

Foto: Facebook

Klub koji postoji već 126 godina redovito se natjecao u europskim natjecanjima između 1960-ih i 1980-ih. Nastupi u Kupu pobjednika kupova iz 1987. godine bili su posebno zapaženi, a u finalu su izgubili od Ajaxa s 1-0. Gol odluke tada je postigao Nizozemac Marco van Basten.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Koronavirus: Njemački klub pustio 100.000 karata u prodaju protiv korone / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.