Podsjetimo, stigla je i službena odluka –  Olimpijske igre u Tokiju 2020. postaju Olimpijske igre u Tokiju 2021. Nekim igračima to će odgovarati, nekima otežati situaciju. Ipak, svi se slažu – zdravlje je bitnije od Igara. Među njima su i hrvatski rukometaši Marin Šipić i Manuel Štrlek.

– Meni je  svejedno koje godine će biti igre jer sam mlad. Možda mi je jedino žao što su odgođene zato što sam željno iščekivao Igre ovoga ljeta. A što se drugih igrača tiče, ne mogu ništa konkretno reći. Ne znam ima li netko u planu uskoro napustiti reprezentaciju ili ne. Pozitivna strana odgode može biti što bi se igrači Bundeslige mogli dobro odmoriti jer mislim da se oni ne sjećaju kada su imali ovoliku pauzu, našalio se Marin, a isto o odgodi Igara u Tokiju na 2021. misli i Manuel Štrlek:

– Mislim da je otkazivanje Olimpijskih igara trenutno najrealnije jer mislim da je zdravlje sportaša i gledatelja najvažnije – smatra Manuel pa dodaje:  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Svi bi mi voljeli da Olimpijske igre budu ovo ljeto, ali znamo kakva je trenutna situacija u svijetu s koronom tako da je ovo nužno i mislim da to moramo jednostavno prihvatiti – rekao je hrvatski pivot Marin Šipić za 24sata i pojasnio kako bi to moglo utjecati na igrače: 

POTVRDA IZ MOO-A

Nema Olimpijskih igara! ‘Već je dogovoreno – Igre se odgađaju’

– Sport sada treba biti u drugom plavu. Da su se Igre odgađale za jesen, za neka dva, tri mjeseca, mislim da bi poremetilo lige kada bi se igrale kvalifikacije, tako da mislim da je prebacivanje na ljeto 2021. godine najrealnija opcija, a  do tada – ljudi ostanite doma! – poručilo je naše slavno krilo kojemu će sljedeća utakmica s reprezentacijom biti i povratak u redove ‘kauboja’ nakon neodlaska na EP 2020. 

Foto: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

IZBJEGLI TRAGEDIJU

Drama našeg olimpijca: Mami je u sobi strop pao na krevet!

– U godinu dana bi se moglo pojaviti i koje novo ime koje bi moglo pomoći reprezentaciji, a i ovi koji su sada bili na popisu, a nisu išli na prvenstvo. Mogu u ovoj godini napredovati, mogu postati sigurniji igrači – nada se Šipić koji je ostao ‘zarobljen’ u Zagrebu. 

Foto: PPD Zagreb

– Ostao sam u Zagrebu jer nismo znali kakva će situacija biti s ligom, a sada kada se zna, planiram ubrzo otići u Split. Dani mi prolaze vjerojatno kao i svima drugima. Igram League of legends i Fortnite, treniram jednom dnevno što nam kondicijski trener zada, a nekad i nešto skuham, većinom neka jednostavna jela – opisuje nam zagrebački ‘Splićo’ cijelu situaciju.

Podsjetimo, japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach telefonski su dogovorili kako je najbolje rješenje trenutne situacije odgađanje Olimpijskih igara za godinu dana pa će se, kao i Europsko nogometno prvenstvo, održati 2021. godine. 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Koronavirus, Olimpijske igre u Tokiju; Marin Šipić, intervju: Ostao sam u Zagrebu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.