Nogometaši, rukometaši, tenisači, ma skoro svi svjetski sportaši ne mogu ‘normalno’ trenirati zbog svjetskog problema koronavirusa. Mogu održavati snagu trčanjem ili teretanom, ali primjerice nogometašima će nedostajati taktički treninzi sa suigračima. No, svjetskog prvaka u pikadu Petera ‘Snakebitea’ Wrighta (50) korona je odvojila samo od osvajanja turnira jer svoje treninge može neometano održavati. 

Pikado se u većini slučajeva igra jedan na jedan pa se Škot može pripremati za nastavak sezone i čekati da ‘lockdown’ završi nakon što medicinske službe virus stave pod kontrolu. Naravno, ‘Snakebiteu’ bi mogla nedostajati njegova vjerna publika koja ga prati na većim turnirima i u Premierligi.

Foto: Bodo Marks/DPA/PIXSELL

– Nedostaje mi publika, teško je. No, svi radimo ono što nam je rečeno i nadamo se da će se to što prije završiti kako bi se svi mogli vratiti normalnom životu, a sport će opet moći normalno funkcionirati. Osobno, mislim da ništa neće početi prije rujna, ali možda se i varam pa možda već zaigramo krajem svibnja ili početkom lipnja – ističe svjetski prvak. 

Ipak, još više turnira godišnje odradi se upravo u ‘kućnoj atmosferi’ bez publike, samo protivnik i sudac. Wright trenutno ima i ‘sparing partnera’, Belgijca Dimitrija van den Bergha (25) koji je ‘zaglavio’ u Velikoj Britaniji usred pandemije korona virusa. Belgijac se nalazi kod Wrighta te oni mogu zajedno trenirati, ali i igrati jedan protiv drugog na vrhunskoj razini jer to je ono što će po povratku mnogima vjerojatno nedostajati – natjecateljski naboj.

Foto: Swen Pförtner/DPA/PIXSELL

– Nedostaje vam to novo iskustvo s natjecanja, ali srećom Dimitri je ovdje pa to obojici dobro dođe. Ja mogu igrati protiv odličnog pikado igrača, a može i on – objašnjava Peter Wright.

Kako ne bi nedostajalo natjecateljskog naboja i motivacije, Belgijac i Škot okladama prije sparing mečeva rješavaju natjecateljske probleme.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ako ovo potraje duže vrijeme, Dimitri i ja ćemo morati smisliti neke inovativnije stvari za koje ćemo igrati. Tko zna, gubitnik bi u budućnosti poraz mogao platiti čišćenjem kokošinjca ili kuhanjem koje nam nije jača strana.

Jedan od najprepoznatljivijih likova iz svijeta pikada, ako koji put i loše odigra, uvijek ostaje zapamćen po neobičnom načinu odijevanja i ludim frizurama. Njegova žena je frizerka te je ona zaslužna za ‘instalacije’ na Peterovoj glavi, ali ona je zbog korone privremeno morala zatvoriti radnju.

Foto: Elmar Kremser/DPA/PIXSELL

Kad sve ovo prođe moći će se vratiti onome što najviše vole – Peter nastupanju pred raspjevanom publikom, a njegova supruga frizerskom salonu kao i novim neobičnim frizurama ‘Snakebitea’.

WRIGHT – VAN GERWEN 7-3

Napokon! ‘Snakebite’ je slomio MVG-a i postao svjetski prvak

Podsjetimo, ‘najpoželjniji protivnik’ u finalu prekinuo je prokletstvo i u siječnju odnio titulu svjetskog prvaka protiv ‘mašine’ iz Nizozemske! Peter ‘Snakebite’ Wright (50) je sa velikih četiri razlike (7-3) slomio Michaela van Gerwena (30) koji tako nije uspio obraniti naslov svjetskog prvaka.

Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Koronavirus: Peter Wright, svjetski prvak u pikadu, trenira bez problema: Tko izgubi, čistit će kokošinjac / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.