Natpis ‘ostani doma’ ovih je dana jako popularan, ali ovoga puta je razljutio mnoge. Naime, na crvenoj pozadini bijelim slovima netko je napisao ‘ostani doma – život je lijep’, ali ispod toga natpisa je zapravo mural u čast Kobeja Bryanta i njegove kćeri Gianne.

Kobe Bryant i njegova Gianna izgubili su živote u tragičnoj helikopterskoj nesreći krajem siječnja ove godine. Milijuni obožavatelja diljem svijeta oplakivali su legendu LA Lakersa i tražili način kako mu odati počast. U mnogim je gradovima tako i ‘niklo’ puno murala s likom Kobeja i Gigi, a ovaj umjetnika Mr Brainwasha, zamijenjen je porukom o korona virusu. 

Bruh! Why did someone really paint over this Kobe mural? pic.twitter.com/c3aTlCsKhd

— Lina (@enticemymind_) March 27, 2020

Mnogi su na društvenim mrežama podijelili fotografiju i obznanili svoju ljutnju.

– Ovo je užas. Tko je ovo napravio?! – pitao se jedan tviteraš, a drugi su dodali:

– Ovo je smeće.

Foto: HANS DERYK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Neki su pokušali objasniti da je mural za Kobeja, kao i velik broj druge ulične umjetnosti, bio namijenjen da bude ondje samo privremeno. Svjedoče tome, navodno, materijali od kojih je napravljen. Navodno da je sam autor Kobejeva murala napravio ovaj novi koji se, jasno je, javnosti ne sviđa u tolikoj mjeri.

 


Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Koronavirus: Prebojali mural Kobeju Bryantu s natpisom ‘Ostani doma’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.