Naš prioritet je zdravlje i ne mogu to dovoljno naglasiti. Niti jedna utakmica, niti jedno natjecanje nije vrijedno jednog ljudskog života. Svima na svijetu bi to trebalo biti jasno. Bilo bi i više no neodgovorno forsirali nastavak natjecanja prije no što sigurnosna situacija ne bude potpuno čista. Bolje malo duže čekati no preuzimati bilo kakav rizik, kaže predsjednik krovne organizacije svjetskog nogometa, Gianni Infantino.

LIGE PETICE

Talijani će igrati skoro do zime, a Englezi kreću u lipnju s ligom

Pandemija korona virusa stopirala je svijet sporta, a većina nogometnih natjecanja trenutno se ne igra. Europsko nogometno prvenstvo odgođeno je za godinu dana, dok postoji plan za završetak nacionalnih liga, ali pitanje je hoće li to biti moguće ostvariti s obzirom na trenutne okolnosti.

POGLEDAJTE PORUKU PODRŠKE JOŠKA JELIČIĆA

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Predsjednik krovne nogometne organizacije osvrnuo se i na financijske probleme koji su se pojavili zbog prekida natjecanja.

Foto: Murad Sezer/Reuters/PIXSELL

– Mi ćemo biti svima na usluzi i tražit ćemo rješenja zajedno. Svijet će znati na što se troši novac. Ako ćemo uspjeti u namjeri da svi pozitivno sudjeluju u raspravi i globalni im interes bude ispred osobnog, uvjeren sam kako će nam budućnost biti bolja od prošlosti te ćemo biti bolje pripremljeni za budućnost – završava je Infantino.

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Fabijan Hrnčić – Koronavirus: Predsjednik Fife upozorio: Počnemo li prerano, to bi bilo neodgovorno / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.