Dok se zagrebačka i splitska Arena te mnoge dvorane diljem hrvatske pripremaju za mogući prihvat pacijenata oboljelih od korona virusa, u Engleskoj se jedan od najmodernijih sportskih objekata pretvara u strateški i trening kamp u borbi protiv ‘nevidljivog protivnika’. 

Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Etihad stadion i njegov kompleks Manchester City dao je na raspolaganje britanskom NHS-u (National Health Service), a nije to prvi put da ‘građani’ u humanitarne svrhe iskorištavaju svoj stadion. Već su 2017. godine služili kao utočište nakon bombaškog napada u Manchesteru. 

Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Podsjetimo, navijači Manchester Cityja i gradskog rivala Manchester Uniteda ujedinili su se i u borbi protiv korona virusa donirali 100.000 funti za kupnju namirnica potrebitima. Nogomet je u Engleskoj, kao i u većini Europe, stao te još nije poznato kad će se nastaviti pa su Britanci svoje velebna sportska zdanja odlučili iskoristiti za zdravstvo.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Koronavirus: Stadion Manchester Cityja odsad će biti trening poligon medicinara / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.