Kina je danas zabilježila najmanji broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednje dvije sedmice, što ide u prilog mišljenju kineskog stručnjaka – da bi epidemija trebala završiti do aprila, ali strani stručnjaci upozoravaju da drugdje tek počinje.

Kineske vlasti zabilježile su 2.015 novih slučajeva, čime je ukupan broj porastao na 44.653. To je najmanje dnevno povećanje broja oboljelih od 30. januara. Do sada je od koronavirusa preminulo 1.113 osoba.

Podaci su objavljeni dan nakon što su epidemiolozi prognozirali da će epidemija u Kini doživjeti vrhunac ovaj mjesec i da će potom jenjavati.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) uporedila je prijetnju te epidemije s terorizmom, a jedan stručnjak je upozorio da, iako bi u Kini mogla biti na vrhuncu, to nije slučaj drugdje.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Koronavirus ubio 1.113 ljudi, broj novozaraženih konačno opada / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.