Još jedna osoba zaražena je koronavirusom u FBiH. Radi se o osobi iz Goražda. Ova informacija potvrđena je za “Avaz” iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Kako saznajemo, zaražena osoba je povezana sa direktoricom “Ginexa”, a riječ je o 65-godišnjoj ženi. 

– Žena koja je danas smještena u izolatorij Kantonalne bolnice u Goraždu pozitivna je na na korona virus – potvrdila nam je Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK. 

Radi se o osobi koja je živjela u istom domaćinstvu, majci uposlenika “Ginexa” kod kojeg je ranije otkrivena zaraza. Starija žena je hronični bolesnik i trenutno je dobrog općeg stanja ali sa povišenom temperaturom. 

U izolatorij je smeštena jer spada u rizičnu kategoriju. 

Podsjetimo, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona večeras je zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Kako nam je rečeno, radi se o osobi iz Konjica, čime se broj zaraženih u tom gradu popeo na 11.

U HNK je ukupno 17 osoba zaraženih koronavirusom, od čega ih je u Mostaru šest.

Prethodno je Alen Šeranić, ministar zdravstva RS je kazao da je danas u tom entitetu urađeno 113 testova, te da je 31 osoba pozitivna na koronavirus. 

Ovo je ukupno 126 slučaj zaraze koronavirusa u BiH, samo danas potvrđena su 33 slučaja.

Sve o pandemiji koronavirusa čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Koronavirusom zaražena još jedna osoba iz Goražda, ukupno 126 u BiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.