SKANDALOZAN prijedlog dvojice francuskih liječnika da se eksperimentalni lijek za koronavirus testira u Africi stigao je i do Chelseajevog Nijemca Antonija Rudigera.

“Trebalo mi je vremena da pronađem riječi za ove momke. Dva francuska liječnika na TV-u predlažu da se u Africi sprovede eksperiment za cjepivo protiv covida-19… Kao da su Afrikanci neka vrsta životinja? Sramotno! Ovo je rasizam na najvišem nivou”, napisao je na Twitteru 27-godišnji povremeni njemački reprezentativac koji vuče korijene iz Sierra Leonea.

It took me some time to find some words for these guys … 😠😠 Two French doctors suggest on TV to carry on experiment for Covid-19 vaccine in Africa … like the Africans are some sort of animals!?!? Disgraceful! 🤦🏾‍♂️🤦🏾‍♂️ This is racism at its highest level and … https://t.co/5zd5gtVTqD

— Antonio Rüdiger (@ToniRuediger) April 4, 2020

Kovačićev se suigrač pridružio tako Didieru Drogbi i Samuelu Eto'ou koji se u petak još žešće obrušili na prijedlog Jean-Paula Mirea i Camillea Lochta.

Podsjetimo, prvi je predstojnik klinike za reanimaciju u pariškoj bolnici Cochin, a drugi direktor Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Two French doctors suggest on live TV to carry on experiments for Covid-19 vaccine in Africa

• Eto’o: You sons of b*tches
• Drogba: Africa isn’t a testing lab
• Demba Ba: Welcome to the West, where white people believe themselves to be so superiorpic.twitter.com/mp4wiFVfXg

— Mehmet Solmaz (@MhmtSlmz) April 3, 2020

Njihov zaključak je bio:

“Zašto mi ne bismo svoje eksperimentalne lijekove protiv koronavirusa testirali u Africi? Ondje ne nose maske, ionako nema lijekova, nema reanimacije… To se već radilo, u nekim istraživanjima vezanima za AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu”, rekao je Mira, a Locht dodao:

“Tako je. Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Kovačićev suigrač bijesan zbog skandalozne ideje: Jesmo li mi neke životinje? Sramota / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.