Danas pred komisijom za hifz Rijaseta islamske zajednice u BiH hifz (Kur’an časni) položila je Merjema Kanurić i tako Muftijstvo Bihaćko učinila još bogatijim za jednog čuvara Allahove riječi.

Merjema Kanurić je završila Islamski pedagoški fakulteta u Bihaću, a učenje Kur’ana napamet počela još u ranoj mladosti.

Pred komisijom Rijaseta u periodu od 03.10 do 17.10. u cijelosti je proučila cijeli Kur’an napamet, i stekla ponosnu titulu hazife. Njen muhaffiz je bio njen brat hfz. Hamza Kanurić.

Sa njom su na samoj završnoj svečanosti učenja posljednjeg džuza Kur’ana bili su njeni članovi porodice, babo dr. Hakija Kanurić, majka Enisa, braća hfz. Hamza i Muhamed, sestra Esma, kao i did Nurija i nene Sejida.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.