Legandarni krajiški narodni pjevač Ibro Selmanović izdao je dugonajavljivanu pjesmu “Sa čaršije do Skadarlije” koja je rađena u saradnji sa Mirkom Šenkovskim Geronimom.

Premijera pjesme i spota bila je sinoć. Muziku je radio Geronimo, tekst njegova supruga Dragana, aranžman je urađen od strane vođe tima Halida Bešlića, Samira Kadirića. Back vokale snimala je Bišćanka Nejra Karabegović, kao i bračni par Šenkovski. Kako navodi Selmanović za Biscani.net, zadovoljan je prvim komentarima na pjesmu, ali i cjelokupnom saradnjom sa Geronimom.

“Ljudi su zadovoljni na prvo slušanje, kako pjevači, tako i slušaoci. Reakcije dolaze iz Evrope, Amerike”, kaže Selmanović za portal Biscani.net.

Pjesma je, kako je portal Biscani.net i prethodno pisao, snimana pod budnim okom tima Halida Bešlića.

“Svi na Balkanu znaju ko je Ibro Selmanović i kakav je to pjevač. Posljednjih godina malo se povukao, ali vjerujem da će sa novim pjesmama zauzeti mjesto koje zaslužuje”, kazao je tada Bešlić.

Ibro i Geronimo

Selmanović i Geronimo poznaju se skoro 20 godina, a upoznali su se kada je Geronimo nastupio i pobijedio na Bihaćkom festivalu zajedno sa suprugom Draganom, što je označilo i njegov početak uspješnog rada na bh. sceni.

“Polako smo radili na novim pjesmama i jedva čekamo da ih predstavimo publici. Sigurni smo da će ovo biti veliki povratak Ibre Selmanovića na bh. estradu”, kazao je svojevremeno Geronimo, ali i dodao se je snimanje bilo u Bihaću u studiju ER.

Kako Selmanović nosi epitet jednog od najboljeg interpretatora narodne muzike u regiji, saradnja je obostrana, a kako je ovom prilikom rekao Geronimo za Biscani.net, zadovoljstvo mu je sarađivati sa pjevačem ovakvoga kapaciteta.

Saradnja se pokazala uspješnom, a pjesma je na prve taktove osvojila mnoge. Kako zvuči pjesme i izgleda spot za iste, pogledajte u nastavku.

Autor: Biscani.net