Krajiškinja Dženeta Ljubijankić osvojila zlato na Svjetskom kupu

Dženeta Ljubijankić
Na ovom vrlo značajnom kupu, našu zemlju predstavljali su takmičari iz kluba KBS “Zino” Bihać i KBV “Kurto” Bihać.

U nedjelju, 22.04.2018. godine u austrijskom gradu Innsbruck, održan je Svjetski WAKO kup na kojem je nastupila i kickboxing reprezentacija BiH.. Na ovom vrlo značajnom kupu, našu zemlju predstavljali su takmičari iz kluba KBS “Zino” Bihać i KBV “Kurto” Bihać.

Kao i uvijek do sad, najzapaženiji rezultat postigla je članica KBS “Zino” Bihać, Dženeta Ljubijankić.

Ona je u “full contact” disciplini u kategoriji juniorki do 56 kg, osvojila zlatnu medalju i ponijela titulu najbolje na Svjetskom kupu.

Sa rezultatom od 3:0, Dženeta je u četvrtfinalu porazila prošlogodišnju osvajačicu Svjetskog kupa u Budimpešti, Italijanku Irene Roggio, a zatim je u polufinalu savladala predstavnicu Norveške, Sandre Landsvik Bornes, sa rezultatom od 2:1.

U borbi za zlato, Dženeta je sa ubjedljivom pobjedom od 3:0 savladala predstavnicu Austrije, Nurhanu Fazlić, aktuelnu evropsku prvakinju (kick light) i bivšu svjetsku prvakinju (light contact).

Podsjećamo, Dženeta je nositeljica smeđeg pojasa i višestruka bh. prvakinja u kickboxingu, viceprvakinja Balkana, te pobjednica prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Evropskog kupa.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...