Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su u Ulici 24. juna, općina Vogošća uhapsili 32-godišnjeg A. S. iz Bihaća, nastanjen u Vogošći, zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja.

Nezvanično saznajemo da se radi o Aldinu Sinanoviću koji je nakon hapšenja predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

– Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađen i oduzet pištolj sa okvirom, 18 metaka i jedan paketić sa suhom zeljstom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji A. S. koristi na području općine Vogošća i tom prilikom je pronađeno i oduzeto sedam pištolja, 35 metaka različitog kalibra, dvije kutije za pištolj sa dijelovima od pištolja, više kutija sa grumenčićima materije koja asocira na opojnu drogu, pet vrećica sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i jedan novčanik, naveli su u sarajevskoj policiji. O daljim mjerama koje će biti poduzete protiv 32-godišnjaka odlučit će postupajući tužitelj Tužilaštva KS-a nakon što ga sasluša.

Izvor: Oslobođenje