ANDREJ KRAMARIĆ zabrinut je zbog događanja u Zagrebu nakon što je u nedjelju u 6:23 hrvatsku prijestolnicu zatresao potres magnitude 5,5 po Richteru.

Rođeni Zagrepčanin danas igra u njemačkom Hoffenheimu, a trenutačno je u izolaciji zbog pandemije koronavirusa, kao i većina njegovih sportskih kolega.

“Svi moji prijatelji su u Zagrebu, stvarno mi je teško. U nekim trenucima se osjećaš bespomoćno, želiš pomoći, a ne možeš”, rekao je 28-godišnjak za HRT 4.

Ivan Rakitić spomenuo je da će hrvatski reprezentativci pomoći Zagrebu.

“Bit će pomoći, pričali smo o tome preko naše grupe, tu su stariji igrači koji će o tome pričati. Oni će javno objaviti o kakvoj se pomoći radi. Kako je cijeli narod bio uz nas u Rusiji, mislim da je vrijeme da sada mi pomognemo našem narodu. Svi se gradovi skupljaju i navijači, Hrvatska mora biti jedno i moramo živjeti za svakog čovjeka u Lijepoj Našoj.”

Njegov klupski gazda Dietmar Hopp vlasnik je firme koja pokušava pronaći cjepivo protiv zloglasnog koronavirusa.

“Ovo je jedna od njegovih najvažnijih utakmica, pričamo o genijalcu. Nadam se da će njegova firma uspjeti naći cjepivo kako bi pomogla svijetu. Drugi ljudi nisu svjesni koliko on pomaže svijetu. Svijet treba znati o kakvom se čovjeku radi. Ne znam kada će se nastaviti natjecanje, znam da DFL sutra ima sastanak, vjerujem da će se prvenstvo nastaviti, ali naravno da je u prvom planu sigurnost i zdravlje svih ljudi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odgađanju Europskog prvenstva za ljeto 2021. i situacijama u europskim ligama kaže:

“Vjerujem da će se prvenstvo nastaviti, ali naravno da je u prvom planu sigurnost i zdravlje svih ljudi. Svi smo očekivali Euro, ali u ovakvoj situaciji sport je nebitan i najbitnije je da zaštitimo ljudske živote.”

A navijačima Hrvatske je poručio:

“Bitno je da se ova situacija završi i spriječi daljnje širenje bolesti. Nadam se da ćemo s ovom pričom što prije završiti. Vrijeme je da slušamo one koji više i bolje znaju od nas. Ostanimo doma i tako jedino možemo paziti na sebe i druge.”

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Kramarić: Cijeli narod je bio uz nas u Rusiji. Vrijeme je da mi pomognemo narodu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.