Bugarski izbornik Krasimir Balakov u srijedu se ispričao engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon što su bugarski navijači na utakmici u Sofiji u ponedjeljak navečer vrijeđali tamnopute engleske reprezentativce nacističkim pozdravima i oponašanjem majmunskog glasanja, a bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova istovremeno je objavilo kako je u vezi s tim incidentima uhićene četiri osobe.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6-0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz koji je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

VIDEO: RASIZAM PROTIV ENGLEZA

Predsjednik bugarskog saveza smijenjen! Balakov sve negira

UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača. I dok je nakon utakmice Balakov izjavio da nije čuo ništa, u mailu poslanom novinarima kasno u utorak navečer ispričao se zbog ponašanja navijača.

– Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturiječi modernim ljudskim odnosima. To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane.

U SOFIJI I NACISTIČKI POZDRAVI

Bebek je dvaput prekidao meč Engleza zbog rasizma Bugara!

Bugarska je policija u srijedu objavila da je uhitila četiri osobe povezane  s incidentima na utakmici najavivši pritom daljnja uhićenja.
 
– U tijeku je operacija identificiranja i uhićenja osoba koje su sudjelovale u incidentima za vrijeme utakmice između Bugarske i Engleske – stoji u priopćenju bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koje je najavilo nova uhićenja u srijedu.
 
Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov u utorak je podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov. (dk)

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: HINA / 24sata.hr