Službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, sinoć oko ponoći su spriječili krijumčarenje 12 migranata.

Krijumčarenje su vršila dvojica državljana BiH u dva vozila gdje je prilikom pokušaja zaustavljanja, vozač nastavio vožnju vozilom bh oznaka, a drugo vozilo sa različitim bh oznakama sletjelo je s ceste i završilo u kanalu.

O događaju su obaviješteni i pripadnici MUP-a RS koji su osumnjičenike pronašli na području općine Bosanski Novi te ih zadržali do dolaska Granične policije BiH.

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo BiH koje je izdalo naredbu da se navedena lica liše slobode zbog postojanja sumnje u počinjenje krivičnog djela ¨krijumčarenje osoba¨.

Migranti kod sebe nisu imali nikakve identifikacione dokumente i tvrde da su sa područja Pakistana.

Istraga o navedenom slučaju se nastavlja, nakon čega će biti poznato vise detalja.

Izvor: cazin.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.