Uobičajena akcija službenika Policijske stanice (PS) Sanski Most 27. maja u večernjim satima, nakon hapšenja 33-godišnjeg Mihaela Maričića iz Sanskog Mosta u Ključkoj ulici, gdje se nalazi njegova porodična kuća, pretvorila se u okršaj. Naime, uhapšeni Maričić, za kojeg se sumnjalo da se bavi stavljanjem u promet opojnih droga, napao je policajce u prostorijama Policijske stanice.

Udarao nogama

Uhapšeni 33-godišnjak, kojeg su policijski službenici smjestili u policijski pritvor, počeo je u bijesu u ćeliji razvaljivati rešetke. Kada su policajci, u namjeri da ga smire, ušli u ćeliju, on je jednog udario nogama u namjeri da pobjegne – izjavio je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK).

Osumnjičeni je, osim pokušaja bijega iz pritvorske jedinice, načinio i krivično djelo oštećenje tuđe stvari i napada na ovlaštenu službenu osobu.

Iste noći, po naredbi Općinskog suda u Sanskom Mostu, pripadnici policije izvršili su pretres stana koji koristi 33-godišnji Maričić i pronašli 452 grama opojnog sredstva koje asocira na drogu heroin – kazao je Šiljdedić.

Predat tužiocu

Prema njegovim riječima, droga je bila upakovana i pripremljena za prodaju.

Sljedećeg dana Maričić je predat je nadležnom kantonalnom tužiocu, na čiji prijedlog mu je sudija Općinskog suda u Sanskom Mostu odredio jednomjesečni pritvor.

//uskinfo.ba