Kristijan Danielson u društvu mladih Bh. inovatora Twitter
Kristijan Danielson poručio: Sjajno je provesti vrijeme sa mladim inovativnim ljudima u BiH

Generalni direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju, istakao kako EU podržava talente

Autor: L.Đ.

Kristijan Danielson (Christian Danielsson), generalni direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju boravi u posjeti Sarajevu, gdje se prethodno 7. maja susreo i sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Danas je na svom oficijelnom Twitter profilu objavio nekoliko fotografija sa porukom kako je sjajno provesti vrijeme s mladim inovativnim ljudima u BiH. Na ovaj način, istakao je i važnost 9. maja kao Dana Evrope i kako EU podržava mlade talente i daje im priliku. 

Dan pobjede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označava prelomni trenutak u kojem je i definiran budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope.

Great to spend time on #EuropeDay with inspiring young #inventors from🇧🇦at the🇪🇺#EU-supported Centre for #Innovations & #Entrepreneurship in #Sarajevo. Fantastic talents & good exchanges on manifold opportunities🇪🇺provides for #youth in🇧🇦& the #WesternBalkans region. pic.twitter.com/66sqtfyjHM

— Christian Danielsson (@DanielssonEU) May 9, 2019

(Autor: Avaz)