Fudbaler Juventusa, Cristiano Ronaldo, nakon Svjetskog prvenstva nije igrao u dresu selekcije Portugala, no njegov povratak očekuje se narednog mjeseca.

Ronaldo je u dogovoru sa čelnim ljutima reprezentacije Portugala donio odluku da neće nastupiti u nekoliko utakmica Lige nacija zbog čega su dobili veliki kritike. Čak je i UEFA upozorila Ronalda da ne smije na taj način izbjegavati novo takmičenje i čini se da su njihove kritike urodile plodom.

Naime, italijanski mediji objavili su jutros da će Ronaldo gotovo sigurno biti na spisku Fernanda Santosa za naredni meč Portugala koji igraju u Milanu s Italijom. Utakmica ovih selekcija igra se 17. novembra na San Siru, a čini se da će Santos nakon nekoliko mjeseci pauze moći računati na svog najboljeg igrača.

Corriere dello Sport su objavile jutros da se Ronaldo vraća u najgorem trenutku za njih, te su poručili da su ljuti na njega što je izabrao baš utakmicu protiv Italije. Ronaldo je u dresu Portugala odigrao 154 utakmice i postigao je 85 golova.