Krivično djelo „ Bludne radnje „ počinjeno od strane migranta

Biscani.net

Dana 08.11.2018. godine oko 20.20 sati, policijski službenici PS Bihać, obavljajući redovne poslove i zadatke i obilaskom obale rijeke Une, zatekli su šest migranta – svi iz Šri Lanke koji su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.
Pregledom terena u žbunju pronađena je trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije PS Bihać i s kojima su obavili razgovor istražitelji.

Sa trinaestogodišnjakinjom obavljen je razgovor u prisustvu majke kao i službenice JU Centra za socijalni rad, i koja je izjavila da joj je nepoznati migrant sa područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca.
O događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da u događju stiču obilježja krivičnog djela „ Bludne radnje“ te naložio daljnje provođenje istrage.
Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Bludne radne“ te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo, saopćeno je iz Uprave policije USK kantona.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...