Prema navodima iz saopštenja za javnost, jučer je zabilježen specifičan pokušaj krijumčarenja migranata, koji potvrđuje da nisu čiste ruke kod mnogih koji daju svoj doprinos migrantskoj krizi na USK.

USK, 15. novembra – U saopštenju Uprave policije navodi se slijedeće:

“Dana 14.11.2018.godine, policijski službenici PS Ključ, postupajući po odluci da se onemogući daljni dolazak migranta na područje Unsko-sanskog kantona, zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo s kojim je upravljao K.A. rođen 1979. godine iz Velike Kladuše.

Izvršenom kontrolom vozila uočen je na zadnjem sjedištu u ležećem položaju i prekriven jaknama migrant koji kod sebe nije posjedovao nikakve dokumente.

O događaju upoznat je tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje provođenje istražnih radnji. Lice K.A. lišen je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 189 KZ BiH „Krijumčarenje ljudi“.

Migrant kojeg je prevozio lice K.A., predan je Službi za poslove sa strancima- Terenski ured Bihać, na daljnje postupanje.”