Dana 07.12.2018.godine, u jutarnjim satima, obavještena je Policijska stanica Bosanski Petrovac, da je u toku noći u mjestu Bunara, nepoznato lice nasilno ušlo u kuću u kojoj sama živi K.M. rođena 1937.godine, da je ista fizički napadnuta i da je od iste iznuđivan novac.

Policijski službenici PS Bosanski Petrovac, lišili su slobode lice za koje se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo „Razbojništvo“ i nad istim je zavedena kriminalistička obrada a radi se o licu I.R. rođen 1975.godine u Cazinu.

Dana 11.12.2018.godine, obavještena je PS Bosanski Petrovac, da su prilikom pregleda oštećene K.M. (1937) na Univerzitetsko-kliničkom centaru Banja Luka, konstatovane povrede koje su nastale kao posljedica krivičnog djela „Silovanje“.

Dana 11.12.2018.godine, lice I.R. rođen 1975 godine, ponovo je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana 203. KZ F BiH „ Silovanje“ nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, navedeno je iz MUP USK-a.