Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je danas da žali zbog protjerivanja ambasadora Srbije i dodao da će nova vlada raditi na “ozdravljenju odnosa” sa Srbijom i promociji dobrosusjedske politike s Beogradom.

On je to napisao na svom Twitteru povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata i njegovog protjerivanja iz Podgorice, i istakao da odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela.

Krivokapić je rekao da takvi potezi nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država.

“Nova vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusjedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mjera”, rekao je Krivokapić.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.