Sve je dogovoreno! Najjača europska borilačka promocija KSW stiže u Zagreb 9. studenog ove godine. Rezultat je to dugotrajnih pregovora i razgovora čelnika spomenute organizacije i Grada Zagreba.

Ovih je dana u Zagrebu bio hrvatski menadžer s njemačkom adresom, Ivan Dijaković. Riječ je o jednom od utjecajnijih ljudi u borilačkom svijetu te menadžeru našeg najboljeg MMA borca Roberta Soldića (24). S njim je u Zagreb na pregovore s gradonačelnikom Milanom Bandićem došao i čelnik KSW-a Martin Lewandowski. Rezultat?

– Pripremamo najjaču priredbu u povijesti ovog dijela Europe! Zagreb je odabran ispred Beograda da bude regionalni centar KSW-a – priča nam Dijaković pa ekskluzivno odaje popis boraca koji će se naći na ‘fight cardu’.

[MARTIN LEWANDOWSKI KOD GRADONAČELNIKA] Susreo sam se danas s predsjednikom KSW federacije Martinom Lewandowskim. KSW je…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaUtorak, 10. rujna 2019.

U Arenu za 50 kuna, Zagreb postaje borilačka Meka

Iz Srbije dolazi Aleksandar Ilić, iz Crne Gore ultrapopularni Vaso Bakočević, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Erko Jun, a doći će i najbolji hrvatski borci. Najveći poljski adut bit će Borys ‘tasmanski vrag’ Mankowski. 

Borbu će imati Filip Pejić, također i Antun Račić koji će se boriti za pojas bantam kategorije. Ako sve bude po planu, u ring bi trebao i teškaš Ante Delija koji je nedavno zbog sitne ozljede morao odustati od PFL-ovog turnira. Delija bi mogao otpasti ako se vrati u PFL-ov turnir kao zamjena. Nažalost, u Zagrebu neće biti ljubimca hrvatske publike, hrvatsko-japanskog teškaša Satoshija Ishiija. Priliku će dobiti i Aleksandar Rakas i Ivan Erslan. 

– On ima dogovorenu borbu 30. rujna i nema šanse da bi se mogao pripremiti u deset dana – kaže pomalo sjetno Dijaković.

Naravno, tu će biti i KSW-ov prvak velter kategorije Roberto Soldić, ako se ne ozlijedi u borbi s Michalom Pietrzakom (30) koju ima u subotu.

Trebao se Soldić boriti sa sjajnim Čehom Patrikom Kinclom za pojas na Wembleyu u subotu, ali Kincl je u ponedjeljak javio da se ozlijedio. Hrabro je u Soldićev žrvanj uskočio spomenuti Pietrzak koji se inače natječe u srednjoj kategoriji pa je borba dogovorena u ‘međukategoriji’ i neće biti za pojas.

– Žao mi je zbog Kincla, bio bi to spektakl za navijače i pravi test za Roberta. Opasan je i ovaj Pietrzak, dobar hrvač – priča Dijaković.

Otkrio nam je Soldićev menadžer i kolike bi mogle biti cijene ulaznica za spektakl u zagrebačkoj Areni.

– Cijene za gornji prsten Arene bit će oko 50 kuna. KSW se odrekao dijela profita jer ovaj sport želi približiti našoj regiji i pokazati da nije sve u novcu. Poljska organizacija gleda širu sliku, oni ubuduće žele svake godine imati barem jednu priredbu u Zagrebu. Moram ovom prilikom pohvaliti Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića koji su supokrovitelji ovog događaja – kaže Dijaković pa dodaje:

– Morate znati da je Zagreb jedini grad u svijetu koji je uspio dovesti četiri velike promocije. Bili su tu UFC, Glory i K1, a sada dolazi i KSW.

‘U UFC-u jedva čekaju da Soldić dođe’

Okrenuli smo se potom razgovoru o Robertu Soldiću oko kojega Dijaković radi sjajnu priču. Soldić je na omjeru 16-3, u zadnjih 11 borbi pobijedio je čak 10 puta. Zadnje tri borbe završio je nokautom. Morali smo pitati, kad će Roberto u UFC?

– Mom Robi je u KSW-u dobro. Morate znati da je UFC firma od 500 boraca u rosteru, a Dana White nema pojma kako se pola njih zove. Borilačke organizacije su ustrojene kao firme, a ako šef firme ne može odvojiti vrijeme za vas i ako nema pojma tko ste – onda imate problem – priča Dijaković pa dodaje:

– Martin Lewandowski s nama ima obiteljski odnos, zna svakog borca u KSW-u. Roberto još ima četiri borbe u ugovoru nakon ove u subotu, a nakon toga ćemo sjesti i vidjeti. Zovu nas iz UFC-a skoro svaki dan – otkrio nam je Dijaković i ponosno pokazao poruke UFC-ova ‘matchmakera’ Seana Shelbyja koji jedva čeka da naš borac dođe u najbolju borilačku organizaciju.

Može li Roberto uspjeti u UFC-u?

– Još je mlad, tek četiri i pol godine trenira ovaj sport, a već ima vrhunske rezultate. Ali da, mogu sa sigurnošću reći da bi se bez problema već sutra mogao boriti s top 15 borcima svoje kategorije u UFC-u.

Hoćete li UFC-u postaviti neke uvjete?

– Naravno, ne želim da ga drže na ledu dvije-tri godine. Želimo odmah top borce. Pa Roberto je atraktivan nokauter, nije drzak kao Conor McGregor, ali zna nokautirati čovjeka. Roberto je cijeli paket. Ono što je Mirko Filipović napravio u Japanu mi želimo napraviti u Americi.

Oni koji prate Soldićevu karijeru znaju da je izbrusio stojku u Dijakovićevom UFD Gymu, a parter brusi u Kanadi, u čuvenom Tristar Gymu gdje ga trenira legendarni Firas Zahabi, a sparing partner mu je jedan od najboljih boraca svih vremena, Georges St-Pierre. O sparinzima se ne priča, ali vjerujte, Soldić je odlično parirao velikim facama.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Mato Galić / 24sata.hr