HEIDI, kujica njemačkog ovčara, postala je prava heroina nakon što je spasila svog vlasnika od sigurne smrti u Queenslandu.

Njih dvoje otišli su u uobičajenu vožnju brodom dugim četiri metra, a onda se dogodilo nešto što nikako nisu očekivali.

Motor je jednostavno prestao raditi, a vlasnik nije imao adekvatnu opremu putem koje bi se mogao javiti obalnoj straži. Jedina nada ležala je u Heidi, a hrabra kujica svoju akciju spašavanja izvela je uspješno.

Nakon jedanaest sati plivanja, ugledali su je ribari koji su odmah pozvali pomoć. Policija je angažirala helikopter, četiri glisera i jedan jet-ski te su nakon nekog vremena pronašli Heidinog vlasnika koji se držao za pramac. U vodi je bio petnaest sati čekajući da ga netko primijeti i odveze na sigurno.

63-godišnjak je kasnije policiji objasnio kako mu je motor prestao raditi noć prije te kako je jedina nada bila u njegovoj kujici. Ona je dobila orden za hrabrost od policije, koja je poslala poruku svim vlasnicima brodica da u plovidbu ne idu bez adekvatne opreme. Ovo je još jedan dokaz za odanost i hrabrost pasa koji su doista čovjekovi najbolji prijatelji.(index.hr)