Rukometaš Gračanice Adnan Tufekčić zaletio se prema Stjepanu Jozinoviću, igraču Izviđača, i gotovo ga nokautirao. Nastao je opći metež, a u bosanskom klubu nisu osudili taj potez.

Rukometaši Izviđača plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u dvije utakmice izbacili Gračanicu 44-43. U prvoj utakmici na svom parketu pobijedili su 29-21, a u subotnjem uzvratu u Bosni izgubili 22-15.

No nakon utakmice priča se samo o nesportskom i skandaloznom potezu rukometaša Gračanice Adnana Tufekčića.

Dvije i pol minute prije kraja, nakon jednog prekršaja Stjepana Jozinovića na Omeru Mehmedoviću za isključenje, nastao je kaos. Tufekčić se zaletio prema Jozinoviću i opalio ga šakom po glavi – pred očima obojice sudaca!

Tufekčić je dobio crveni i plavi karton, što znači da mu slijedi i dodatna kazna, a Jozinović je također isključen. Matej Mandić obranio je sedmerac, a Izviđač je u završnici bio sa samo dvojicom igrača u polju, ali nekako je izborio prolazak dalje.

“I pored svega toga izdržali smo i, da bude još problematičnije, nagrađeni smo skandiranjem ‘cigani, cigani’. Ali eto, i to je dio sporta u našoj državi. Netko će se sramiti zbog svega ovoga”, poručili su iz Izviđača.

Iz Gračanice su taj incident prešutjeli u izvještaju navodeći samo kako je došlo “do općeg meteža i naguravanja među igračima”. No tvrde da je Izviđač zasluženo prošao.

(24sata.hr)