Vlada Unsko-sanskog kantona i ove godine je podržala projekt RTV USK-a koji upravo ovih dana nastavlja svoju misiju u 7. sezoni proizvodnje i emitovanja pod prepoznatljivim otiskom „Kupujmo domaće, gradimo BiH“…

RTV USK-a već sedam godina realizuje emisiju pod nazivom „Kupujmo domaće gradimo BiH“. Cilj je podići svijest građana o kupovini domaćih proizvoda te na ovakav način podržati bh. ekonomiju.

Projekt je naišao na dobre reakcije gledalaca, a na društvenim mrežama bilježi preko 15 000 lajkova. Važnost ovog projekta prepoznala je i Vlada USK-a i kantonalno Ministarstvo privrede koji drugu godinu za redom finansijski podržavaju ovu pozitivnu priču. Pored njih projekt podržavaju i dugogodišnji prijatelji ove emisije, a to su između brojnih prepoznatljivih brendova, Meggle, Violeta, Bimal, AS grupa, Bihaćka pivovara, kao i mnogi drugi.

Dosad je kroz emisije prošlo više od pet stotina članova porodica, a kupljeni su proizvodi u vrijednosti višoj od 30.000 maraka. Obišli smo sve gradove i općine u USK-u, a do potencijalnih kupaca RTV USK-a dolazi žrijebanjem nakon svake emisije.

Izvor: RTVUSK.ba