Raspodjela azilanata u Evropi “neće ići”, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz u ekskluzivnom intervjuu za AFP, uoči predstavljanja velikog projekta reforme sistema azila Evropske komisije.

– Mi mislimo da raspodjela u u Evropi nije uspjela i da je mnoge države odbijaju. To neće tako ići, već boljom zaštitom vanjskih granica, zajedničkom borbom protiv krijumčara i slanjem pomoći- rekao je šef austrijske vlade, misleći na zemlje srednje Evrope koje odbijaju prihvatiti migrante koji su stigli u Grčku ili Italiju.

Što se tiče privrede, Austrija se usprotivila planu oporavka koji su ljetos predložile Francuska i Njemačka.

S Nizozemskom je preuzela čelo koalicije takozvanih „štedljivih“ zemalja koje je francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) opisao kao „sebične“.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.