HRVATSKA je s 3:1 slavila protiv Slovačke u utakmici kvalifikacija za Euro 2020. i tako osigurala plasman na još jedno veliko natjecanje. 

Šef HNS-a zadovoljan nakon pobjede

“Prije par dana je najavljivano loše vrijeme, ali isto tako sam vam ja rekao da nas neće to poremetiti. Dečki su svoje odradili i sad idemo na Euro”, rekao je Marijan Kustić, šef HNS-a, nakon pobjede Hrvatske nad Slovačkom: 

“Velika zahvala navijačima, mislim da je ovo prvi put u povijesti da je reprezentacija odigrala utakmicu u svim gradovima. Naravno, da naglasimo ponovno, ovu pobjedu poklanjamo svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.”

Strijelac Petković bio je oduševljen

“Izuzetan osjećaj, jedna utakmica koju smo cijelu odradili na jako visokom nivou. Imali smo zaostatak na poluvremenu, ali u drugom dijelu smo izašli mirni u glavi”, rekao je Bruno Petković nakon pobjede pa je dodao:

“Bio je dogovor da ako budemo gubili, ne izgubimo glavu, mi smo izašli kako je dogovoreno i preokrenuli. Stvorila se dobra kohezija u reprezentaciji, jako dobro se krećemo i nalazimo prazne prostore između linija. Neminovno je da stvorimo mnogo prilika. Nisam nikad bio tip od prognoza, ne volim kalkulirati ni gledati predaleko, pričat ćemo kad dođe vrijeme. Puno igrača čeka svoju priliku u reprezentaciji, ja sam svoju dočekao i iskoristio ju.”

Dalićev govor

“Nije utakmica dobro počela za nas, imali smo pet dobrih prilika i nismo zabili, a oni su zabili svoju jednu. Pokazali smo karakter i okrenuli”, rekao je Borna Barišić pa otkrio kako je izbornik Dalić motivirao igrače na poluvremenu: 

“Govor je bio na razini, bio je jako smirujuć, bez nervoze. U takvim situacijama jako je bitan trener, mislim da je naš izbornik sjajno odradio taj dio. Dobro nam je predočio prvo poluvrijeme i pomogao da preokrenemo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić naglasio smirenost ekipe

“Morali smo ići od početka na pobjedu, Slovaci su iz jedne jedine prilike dali gol, ali pokazali smo karakter i izvukli se iz problema. Sad se moramo koncentrirati na rad u klubovima, da svi u što boljoj formi dočekamo Euro, a onda ne sumnjam da možemo napraviti dobar rezultat”, rekao je Tin Jedvaj nakon kojeg je izjavu dao i Nikola Vlašić:

“Bila je ovo jako bitna utakmica, odličan je osjećaj pobijediti večeras. Imali smo stvarno puno prilika i nismo zabili, ali vidjeli ste svi da smo bolja momčad od njih. Bili smo smireni i preokrenuli smo utakmicu.”

“Pokazali smo karakter i kvalitetu koju posjedujemo. Bitno je da nismo ušli u nervozu, bili smo dobri i u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu smo još malo ubrzali”, rekao je Luka Modrić pa je dodao: 

“Odigrali smo sjajnu utakmicu svi do jednoga, posebno ovi mladi dečki koji su danas bili tu. Pokazali su da se na njih može računati.”

Šuker žali samo za jednom utakmicom

Utakmicu je komentirao i Davor Šuker, fiktivni predsjednik HNS-a.

“Presretni smo, vidjeli ste koliko je nogomet nepredvidljiv. Bili smo u jednom trenutku i malo, pa neću reći uplašeni, ali nije nam bilo svejedno. Bitno je da smo pokazali karakter i mentalitet i u cijelim kvalifikacijama možemo žaliti samo za rezultatom iz Azerbajdžana. Za drugo mjesto će sada biti borba, mi smo svoje završili. Nadam se da ćemo imati sreće u Bukureštu i da ćemo dobiti da igramo u bloku München – Budimpešta, to bi bilo prekrasno”, rekao je Davor Šuker nakon utakmice. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr