Najveći francuski glumac Gerard Depardieu napao je Emira Kusturicu uoči premijere njegovog filma “Na mliječnom putu” na filmskom festivalu u Veneciji. Depardieu je Emira nazvao prevarantom i lažovom.No, režiser mu nije ostao dužan.

– Zamislite kada bih ja rekao za Depardieua da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olakšica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao uostalom i Francuzi  – obrušio se Kusturica.

No, tu nije bio kraj…

– Zamislite kada bih ja za njega rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mješina jedna, da je umesto pi..nja u prvoj klasi Air Francea upravo iza sebe ostavio g.vno, kleptoman jedan koji svoje radničko porijeklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozyija, a kada završi  reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera – kazao je Kusturica.

No, ni tu nije bio kraj već je Kusturica morao i dalje nastaviti s uvredama.

– Zamislite kada bih ja Depardieua rekao da je sve žene sa kojima je živio navukao na alkohol i da im je ostavio isto ono što je iza njega ostalo u prvoj klasi Air Francea, da nije znao da upravlja motorom nego je na prvoj okuci razbio nos, i da mu je tada  pukao mjehur i zato piša po avionima i po poznanicima, da su mu iz ruku ispadale guvernale motora kao porodice koje je zasnovao i poslije uništio, da su mu od glume ostali samo papirići, kao idioti, koje kači po kolegama jer ne može da upamti tekst tikvan jedan, da li bi to bilo fer? Mislim da ne bi, jer čak kada bih tako mislio, ne bi bilo dobro da to izgovorim – rekao je Kusturica.