Prosječna cijena novih stanova prodatih u BiH u četvrtom tromjesečju prošle godine iznosila je 1.751 KM po kvadratnom metru i u poređenju s istim periodom 2018. viša je za 8,5 posto. 

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna cijena novih stanova prodatih u četvrtom kvartalu 2019., u odnosu na prosječnu cijenu novih stanova prodatih godinu ranije, veća je za 9,8 posto.

Broj novih stanova prodatih lani u posljednjem kvartalu za 57,2 posto je veći nego u istom periodu 2018. godine te za 114 posto veći od prosječnog broja novih stanova prodatih u 2018.

Površina novih stanova prodatih u četvrtom tromjesečju prošle godine, u odnosu na isti period 2018., veća je za 48,7 posto te veća za 104 posto u odnosu na prosječnu površinu novih stanova prodatih 2018. godine.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Kvadrat stana lani u prosjeku koštao 1.751 KM / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.