Tri su skupine kvalifikacija za Euro 2020. završile danas.

Velikih dvojbi oko plasmana na EP nije bilo, Portugal ga je potvrdio, ostali su ga izborili i ranije. Ali sad traje bitka za status nositelja u ždrijebu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Naime, šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najboljim učinkom (u skupinama sa po šest momčadi brišu se rezultati protiv posljednjeg) bit će u ždrijebu 30. studenoga nositelji, a ostali će u drugu jakosnu skupinu.

Trenutačno je poredak pobjednika skupina ovakav:

Engleska 21 bod
Belgija 21 (utakmica manje)
Italija 21 (-1)
Ukrajina 20
Francuska 19
Njemačka 18 (-1)
Španjolska 17 (-1)
Hrvatska 17
Poljska 16 (-1)
Danska 15 (-1) – trenutačno je prva, ali još nije osigurala prvo mjesto

Skupina A

Engleska je sjajne kvalifikacije zaključila još jednom golijadom, Southgateova družina s 4-0 isprašila je Kosovo u gostima, golovima Winksa, Kanea, Rashforda i Mounta. Engleska je u osam utakmica zabila 37 golova, što je čak 4,6 po susretu!

Bugarska je golom Božikova kod kuće s 1-0 pobijedila Češku.

Skupina B

Portugal je teoretski još ‘visio’ do zadnjega kola, ali morao je samo pobijediti u Luksemburgu. Slavio je 2-0, a na kraju mu nije trebalo ni to jer Srbija kod kuće, na gotovo praznoj Marakani, nije uspjela pobijediti rasterećenu Ukrajinu (2-2, Ukrajinci zabili za remi u 93. minuti).

Za Portugalce su zabili Bruno Fernandes i Ronaldo, koji je ukrao gol suigraču.

Skupina H

Francuska i Turska ušle su u zadnje kolo s osiguranim plasmanom na Euro, ali borbom za prvo mjesto. Francuska je pobjedom u Albaniji 2-0 (Tolisso, Griezmann) ostala na čelu, pa Turskoj pobjeda u Andori nije značila ništa. Također je bilo 2-0, golovima Unala. Island je slavio u Moldaviji 2-1.

Izvor: Ante Buškulić / 24sata.hr