Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

S brazilskim Flamengom već je osvojio naslov prvaka Brazila i Copa Libertadores, a došao je i do finala Svjetskog klupskog prvenstva. U subotu je prošao liječnički pregled na Santiago Bernabeuu i za osam dana će i službeno postati novi igrač Real Madrida.

Ovo čudo od djeteta, kako Reiniera Jesusa Carvalha (17) nazivaju u Brazilu, bit će ‘kralj’ idućih šest i pol godina nakon što 19. siječnja potpiše ugovor.

@ReinierJesus_19 qual eh o som que eu faço quando vejo seus videos/fotos?pic.twitter.com/lQ2mrgn6s3

— bri ta toda quebrada (@evribweiro) January 5, 2020

Zašto se toliko čeka na potpis? Zbog pravila Fife koja kažu da klubovi igraču mogu ponuditi profesionalni ugovor tek onda kad postane punoljetan. A to će se dogoditi za točno osam dana.

Flamengo će za izrazito ofenzivnog veznjaka, koji u nekim svojim kretnjama i visinom (185 centimetara) podsjeća na Kaku, dobiti odštetu od 30 milijuna eura, koliko iznosi njegova klauzula.

Koliko ga brazilski klub cijeni govori činjenica da je odšteta od 30 milijuna eura uvedena tek novim ugovorom jer je u prethodnom ona glasila na ogromnih 100 milijuna eura.

Real je tako u utrci za talentiranog Brazilca pobijedio najvećeg rivala Barcelonu, koja je propustila dovesti ga premda su njezini skauti posljednjih godinu dana intenzivno pratili Brazilčev razvoj.

🎙 Jorge Jesus sobre @ReinierJesus_19 – “ Creio que Reinier irá triunfar na Espanha, ele só tem 17 anos, porém fisicamente tem características fora do normal. Ele joga como se tivesse 22 anos, tem muita inteligência ”.#HalaMadrid ⚪🇪🇸 pic.twitter.com/9YI04Uvxhm

— Øs Gälácticøs ⚪🇪🇸 (@sGlctics1) January 11, 2020

Lovorike je dobio i od trenera Flamenga Jorgea Jesusa koji je rekao da je tehnički i taktički pet godina ispred vršnjaka. A što može, pokazat će u Castilli, mladoj momčadi Reala, gdje će se tek morati dokazati prije nego stupi na najveću razinu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.


Više saznajte na izvornom linku: Boris Trifunović – La Liga: Real Madrid ukrao Barceloni čudesnog Brazilca, stigao Reinier Jesus / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.