TALIJANSKI ministar sporta Vincenzo Spadafora sinoć je rekao kako bi sportske aktivnosti u Italiji mogle početi 4. svibnja.

“Pojavljuju se znakovi boljih vremena, ali stanje je još uvijek dramatično”, kazao je Spadafora, nakon što je talijanska vlada u petak navečer produžila mjere za borbu protiv koronavirusa do 3. svibnja.

Izjava ministra bila je povod talijanskim medijima da krenu s novim špekulacijama kad bi se moglo nastaviti talijansko prvenstvo.

La Repubblica piše da će klubovi početi trenirati kad se karantena okonča i da ih se u trening kampovima možemo očekivati već 4. svibnja.

Isti izvor piše kako je logično za očekivati da će se klubovi morati pripremati najmanje dva tjedna kako bi vratili formu i da je realno da se Serie A nastavi 31. svibnja i da traje do kraja srpnja ili najduže do 3. kolovoza.

La Republicca piše kako bi to moglo poremetiti iduću sezonu, koja bi trebala početi u rujnu. Ako se sezona i nastavi, poznato je da će se utakmice igrati pred praznim tribinama i još se ne zna kad bi se navijači trebali vratiti na stadione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijansko nogometno prvenstvo prekinuto je 9. ožujka, a do kraja sezone ostalo je za odigrati još 12 kola. Također, trebaju se odigrati još četiri zaostale utakmice iz veljače, te uzvratni susreti polufinala kupa.

Vodeći Juventus ima 63  boda, slijedi Lazio sa 62, treći je Inter s 54 boda, Atalanta ima 48, a peta je AS Roma  sa 45 bodova. U Serie B direktno ispadaju tri zadnja kluba, a trenutačno su na tim pozicijama Lecce (25), SPAL (18) i Brescija (16). U opasnoj zoni su i Udinese (28), Torino (27), Sampdoria (26) i Genoa (25). 

Italija je jedna od najpogođenijih država u pandemiji u kojoj je umrlo 18.849 osoba, no po zadnjim podacima brojke zaraženih i umrlih se smanjuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – La Repubblica tvrdi da zna kad će se nastaviti Serie A / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.