Lavrov: Ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH

N1

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da su Rusija, rukovodstvo RS-a, kao i izabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik među najdosljednijim zaštitnicima Dejtonskog sporazuma kojim se potvrđuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH

“Zajedno se zalažemo za ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, konstitutivni status i široke nadležnosti oba entiteta, kako Republike Srpske tako i Federacije BiH”, rekao je Lavrov u intervjuu za “Srpski telegraf”.

On je istakao da međunarodna zajednica treba da pomogne stranama u BiH u pronalaženju rješenja za problematična pitanja.

Lavrov je naveo da se, prema Ustavu, BiH sastoji od dva entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, kao i distrikta Brčko, a da su u sistemu državne uprave proporcionalno zastupljena tri konstitutivna naroda – Bošnjaci, Srbi i Hrvati, ali da se zapravo “BiH upravlja preko visokog predstavnika međunarodne zajednice”.

“Ubijeđeni smo da je neophodno da odgovornost za sve što se dešava u zemlji bude potpuno prenesena na organe vlasti BiH u skladu sa njihovim nadležnostima”, rekao je Lavrov

Izvor: N10

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...