U očekivanju odluka klupskog vrha nakon Rijekine serije od tri uzastopna HNL poraza pod trenerskim ravnanjem Simona Rožmana, crni je niz tema većine riječkih ćakula.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Milan ‘Krlja’ Radović (67) jedna je od autentičnih riječkih nogometnih legendi. Golgeterčina iz ‘70-ih i početka ‘80-ih godina prošlog stoljeća, napadačka klasa te razine da je bio i najbolji strijelac i u onoj nekadašnjoj, strahovito jakoj ligi.

Radović o nogometu zna sve. Niti ga se može prevariti, niti je ikad imao problema da izravno ‘u glavu’ dijagnosticira problem. A o tri poraza zaredom (1-2 od Gorice kod kuće, 2-3 u Osijeku pa 0-5 od Dinama na Rujevici) ‘Krlja’ kaže:

– Mislim da Rijeka ima bolju momčad od Hajdukove, ali igrači Osijeka i Hajduka imaju tu neku urođenu agresivnost i gard, a igrači Rijeke to nemaju. A nije uvijek bilo tako! Znali smo se mi nekad ‘potući’ sa klubovima takozvane ‘velike četvorke’ i biti itekako ravnopravni. Imali smo u sebi neki inat, nismo nikome priznavali da je bolji i borili smo se za boje kluba kako taj klub zaslužuje. A ova današnja momčad Rijeke je prije dva tjedna dozvolila Gorici da je na Rujevici i ‘istuče’ i uzme bodove – govori Radović za Novi List.

RIJEKA NAKON ‘PETARDE’

Mišković struci: Ohladite se tri dana, a onda ćemo razgovarati

– Bio sam igrač i znam da ima utakmica kad ti ne ide, sve je to meni jasno, ali ovakvo ponašanje prema poslu i igri je nedopustivo. Meni je neshvatljivo da igrači Rijeke žele pobjedu protiv Dinama, a ne naprave pošteni prekršaj. U posljednje se vrijeme Rijekini igrači ponašaju prilično razmaženo, a moraju preuzeti dio krivice za loše igre i rezultate.

Radović ne amnestira trenera, ali mu je neshvatljivo da igrač u dresu s Rijekinim grbom može dozvoliti da ga se ‘šamara’:

– Simon Rožman apsolutno zaslužuje kritike zbog ovog visokog poraza od Dinama, ali igrači su ti koji na terenu vuku poteze i odlučuju. Pritom mi nije jasno da im je svejedno izgubiti s jedan, dva ili pet golova razlike. Mene su učili da onome tko te prvi udari moraš vratiti dvaput, a igrači Rijeke su dozvolili da ih Dinamovi igrači ‘šamaraju’ kako stignu! – rekao je Milan Radović.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr