Fernando Alonso pred sebe postavio novi izazov. Nakon sjajne karijere u Formuli 1 i uspješnih nastupa na najstarijoj automobilističkoj utrci izdržljivosti na svijetu – 24 sata Le Mansa i  na američkoj 24 sata Daytone, slavni Španjolac odlučio je prijeći u rally.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Kao uvijek, tako i sada, Fernando pred sebe stavlja teške testove. Tako namjerava nastupiti na poznatom reliju Dakar i već se priprema za tu utrku. Zbog toga je s poznatim Marcom Comom sudjelovao na rallyju u Maroku, gdje je imao dosta problema sa automobilom.

PROBLEMI U FERRARIJU

Vettel podivljao nakon kvara: Vratite mi je*ene V12 motore!

Ipak, prema pisanju španjolskih medija, Alonso će uskoro testirati automobil kojeg je Toyota spremila baš za njega, a na rasporedu su tri testa na tri kontinenta. Prvi će odraditi u Europi, zatim ide u još jednom u Maroko na afričko tlo, a generalna proba bit će nacionalno prvenstvo Saudijske Arabije, što je svake godine pravi test za Dakar među vozačima.

Podsjetimo, Alonso je dva puta bio prvak Formule 1 i to u bolidu Renaulta. Osim toga, Alonso je uz Juana Pabla Montya jedini vozač koji je osvojio dvije od tri najveće utrke u svijetu motosporta, tako da mu nedostaje samo još jedna da bi se izjednačio s Grahamom Hillom, jedinim vozačem koji je osvojio “Tripple Crown” ili “Grand Slam” automobilskih utrka; Indianopolis, Le Mans i VN Monaka.

Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr