Najbolji bosanskohercegovački kikbokser Dževad Poturak ugostio je svjetsku legendu ovog sporta, Pitera Aertsa (Peter), koje smo zatekli u kafeu na 35. spratu najljepše zgrade u regionu, “Avaz Twist Towera”.

Aerts, višestruki osvajač K-1 Grand Prix, koji je primljen u Kuću slavnih borilačkog sporta, prvi put boravi u našoj zemlji gdje će učestvovati na seminaru kikboksa, koji će biti održan 14. septembra.

Legendarni kikbokser je došao na poziv BH Machine. 

Rekao je da je prvi put u Sarajevu i da mu se sviđa ovaj grad. 

Pohvalio je i fascinantan pogled sa najviše i najljepše zgrade u regionu.

– Posebno su mi se svidjeli ćevapi. U Sarajevu ostajem do nedjelje, a svakako ću opet doći ovdje, naročito kada bude “Sarajevo Film Festival” – istakao je Aerts.

Za najboljeg bh. kikboskera je rekao da imaju jako dobre odnose.

– Poturka poznajem dugo vremena. Bili smo zajedno u Koreji, u Holandiji… Upoznali smo se na jednom od kikboksing događaja. Od tada smo u jako dobrim odnosima – rekao je Aerts.

Poturak je istakao da je sretan što je Aerts došao u Sarajevo i da je “ono što je Maradona u fudbalu i Džordan u košarci, Aerts u kikboksu”.

Inače, Piter Aerts je holandski superteški kikbokser koji je polovično u penziji. Poznat po svom devastirajućem udarcu, dobio je nadimak “Holandski Drvosječa”. Rođen je 25. oktobra 1970. godine u Ajndhovenu.

Aerts ima 2 titule Međunarodne kikboksing asocijacije Svjetski šampion teške kategorije, 9 titula K1, titulu “Noć zvijezda”, I šest titula u “Mai tai” kategoriji.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba