Bišćanka, magistrica agronomije i poduzetnica koja već niz godina posjeduje privatnu firmu sa stotinu zaposlenih i koja uspješno posluje u privatnom sektoru. Majka je troje djece i doktorantica na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nosilac je liste za kantonalnu skupštinu Saveza za bolju budućnost BiH.

Zašto ste se uključili u politiku?

– Moja najstarija kćerka je nedavno diplomirala na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Druga kćerka je brucošica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a sin je srednjoškolac. U politiku sam uključila zbog njih, jer sve troje ne žele da idu iz Bosne i Hercegovine, ni na studije niti da žive i rade bilo gdje u inostranstvu. Oni žele bolji životu u svojoj domovini. Nastojaću da svojim političkim i društvenim angažmanom pomognem stabilizaciji stanja u USK, a kako bi sva naša djeca mogla ostati u BiH .

Zašto SBB?

– Savez za bolju budućnost je demokratski orijentirana politička struja koja vodi politiku razuma, prosperiteta, razumijevanja i unapređenja međunacionalnih i međuentitetskih odnosa. Političke elite su od rata do danas nanijele više štete našem narodu nego koristi, tako da je bilo sasvim razumljivo da se opredijelim za onu opciju koja može više dati u narednom periodu, nego za ostale koje su iznevjerile povjerenje građana.

Nakon što budete izabrani, šta Bihać i USK mogu očekivati od Vas?

– Kao osoba koja do sada nije bila politički angažirana, jedino što mogu obećati jeste da će bolja budućnost svih nas biti moj moto i vodič u naredne četiri godine. Savez za bolju budućnost će nastojati da ostvari viziju da naši građani ostanu u Bosni i Hercegovini i da Krajišnici mogu sretno živjeti od novca koji će zaraditi u Krajini. Na listama Saveza za bolju budućnost BiH su doktori nauka, liječnici, pravnici, privrednici i poduzetnici – svi oni su stručnjaci u svojim oblastima i svi po prvi put žele doprinijeti zajedničkoj budućnosti. No, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, moj angažman će biti usmjeren da se pomogne svakom čovjeku, jer samo zajedno možemo primijeniti stanje na bolje.

Poruka biračima?

Glasajte za ljude koji vas nisu iznevjerili. Glasajte za sposobne kadrove, a ne političke manipulatore kojima su puna usta obećanja. Svaki glas je vrijedan – vaš glas je bitan. Zato izađite na izbore.